Green Park Sofia – луксозен комплекс от еднофамилни къщи

Новостроящият се Green Park Sofia е затворен жилищен комплекс състоящ се от 133 еднофамилни жилищни сгради, разположен на прекрасно място в подножието на Витоша и Люлин планина, предлагащ имоти за хора с високи изисквания към качеството на живот, също така собствен парк с игрища и детска площадка, търговско-административна сграда, детска градина и училище!

Самият комплекс се намира в непосредствена близост до бившия санаториум за белодробни заболявания към правителствена болница “Лозенец”, който е изграден след 3 годишен подбор и оценка на качеството на въздуха! Безспорно доказателство за чистотата и предимствата на локацията.

Планината естествено се слива с комплекса и осигурява един неповторим контакт с природата. Усещането за простор и чист въздух е навсякъде в района. Именно заради това и предлагаме на нашите клиенти възможно най-екологичния начин за отопление – геотермия. Тя е постоянна, практически неизчерпаема и не на последно място – екологично чиста.

Нашите цели са:

  • да запазим въздуха чист използваики щадящи природата начини за отопление с ниски експлотационни разходи;
  • да изградим инфраструктурата и собствен парк, които да създадат усещане за простор и чувството, че живееш на едно наистина зелено място;
  • да предоставим един уникален за българския пазар продукт – високо-технологични, енергийно ефективни и екологични къщи.

Уникалната комбинация от затворен жилищен комплекс със собствен парк и безкомпромисна инфраструктура с директен достъп до републиканската пътна мрежа, добра заобикаляща ги среда от чист въздух и връзка с природата, възможност за отдих и организация на свободното време!

Еднофамилните жилищни сгради в Green Park Sofia представляват високотехнологични къщи, продукт на устойчиво зелено строителство, съчетаващо най–новите тенденции в архитектурата за енергийна ефективност, сигурност и комфорт с възможност за постигане на стандарт пасивни сгради. Концепцията на жилищния комплекс е да бъде изграден като първото по рода си геотермално селище в България, изцяло използващо за отопление възобновяеми енергийни източници, а именно енергията от земното ядро, което довежда до изключително ниски експлоатационни разходи за електричество и поддръжка в дългосрочен план. В конструктивно отношение стомано-стоманобетонната конструкцията на сградите осигурява висока сигурност и надеждност срещу силно сеизмично въздействие и други природни бедствия като наводнения и ураганни ветрове. Фасадните стени на къщите състоящи се от 12+10см топлоизолационен пакет, гарантират високо съпротивление на топлопредаване, водоплътност и въздухоплътност на сградите, което ги прави изключително комфортни и много уютни за живот.

Комплексът разполага с няколко типа къщи, които можете да разгледате тук:

За да заредите местоположението на комплекса моля отворете линка по-долу с приложението Google Earth от вашия смартфон или компютър:
⇒LOCATION

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *